6. ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ EĞİTİM ÖDÜLÜ (3 MART 2011)

 

 
 
Ulusal: GÜLSÜM GÜN 
Yerel: NADİR GEZER (Öğretmen-Yazar)
            BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası)
 
  
  
Gülsüm GÜN
Güneşli bir pazar sabahı idi Vanın güzel Ercişinde. Okullar açılalı henüz bir ay olmuş, 23 yaşındaki Gülsüm öğretmen de Atatürk İlköğretim Okulundaki görevine başlamıştı. Yeniydi aslında Ercişte, geçen dönem atanmıştı Evliya Çelebi İlköğretim Okuluna.
Birden 7.2lik bir deprem her şeyi değiştiriverdi 23 Ekimin güneşli gününde. Arkadaşlarını ziyarete gitmişti ama 5 katlı apartman üzerine çöktü. Ev arkadaşı hayata veda etti, Gülsüm öğretmeni enkaz altından çevredekiler çıkardı. Önce Erzurum sonra memleketi Eskişehirde tedavi gördü. Uzun bir tedavinin ardından görev yeri Erciş Atatürk İlköğretim Okuluna, öğrencilerine geri döndü.
Milli Eğitim Bakanlığı depremde yakınlarını kaybeden ve yaralananlara tayin hakkı tanıyınca, Gülsüm öğretmenin de tayini Eskişehire çıktı ancak o öğrencilerinin duasıyla kurtulduğuna inandığından ve öğrencilerini o halde bırakmaya gönlü elvermediğinden gidemedi memleketine, tayinini durdurdu. Okul müdürü ve öğretmenleri de destek olunca Gülsüm öğretmen 2. sınıf öğrencilerini normal programa yetiştirmek için kolları sıvadı. Tek amacı vardı, öğrencilerine en iyi şekilde hizmet etmek.
Tek isim değil Gülsüm öğretmen. Eğitim-öğretimi devam ettirmeye özveriyle devam eden nice öğretmen var Vanda. Nicelerinin de hatırası var yalnızca.
Fedakâr tüm öğretmenleri temsilen öğrencilerinin güneşi olan Gülsüm Gün öğretmen, 6.ÇEK Eğitim Ödülüne layık bulunmuştur.
 
Nadir Gezer
Gülümsedi Paşa Ardında da Öyle görünür Nadi bey, öyle görünür! Zaten bu işin zevki de buradadır. Bu çölden bir hayat çıkarmak Bu çöküntüden bir kuruluş yaratmak! Sen ortadaki boşluğa bakma, boş görünen o alan da doludur, çöl sanılan bu âlemde saklı ve güçlü bir yaşam vardır. O, ulustur, o Türk ulusudur. Eksik olan şey kurumdur. İşte şimdi onun üzerindeyiz. diyerek Yunus Nadiye güç verdi Mustafa Kemal Paşa diye yazıyor Nadir Gezerin son kitabı Bir Devrin Öyküsü Yeni Günden Cumhuriyete Yunus Nadide.
İnegölün Eymir Köyünde çok anmalı günde, 19 Mayısta doğdu. Arifiye Köy Enstitüsü ve Gazi Eğitim Enstitüsü mezunudur. İngilterede de eğitim gören öğretmen Nadir Gezer, emekli olduktan sonra yazın çalışmalarına ağırlık verdi.
  • 1981de Hanife Nineden Öyküler adlı yapıtıyla Nevzat Üstün Birincilik Ödülü
  • 1990da Boşluktaki Adam romanıyla Ferit Oğuz Bayır yarışmasında mansiyon
  • 2001de Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Eğitim Ödülü
  • 2011de Dil Derneği 79. Yıl Onur Ödülüne layık bulundu
Cumhuriyet ve Bursa yerel gazetelerde yazdı. Öykü, roman, şiir, deneme-inceleme, araştırma ve gezi alanlarında kitaplar yazdı. Atatürkün eğitim politikasının özelliklerini anlattı onun dile ve eğitime verdiği önemi vurguladı kitaplarında. Ulusal eğitim ve öğretim birliğinde yana yazılar yazdı, konferanslar verdi.
Doğan Hızlan yorumuyla; köy hikâye ve romanlarında rastlanan konulara yeni boyutlar, yeni tatlar, yeni insancıl yaklaşımlar getiren Nadir Gezere eğitim alanına yaptığı katkıları ise 6. ÇEK EĞİTİM ÖDÜLÜnü getirdi.
 
BTSO
2012 yılına, Bursaya bir eğitim vakfı, bir teknoloji tasarım geliştirme merkezi, 1 teknopark, 1i mesleki olmak üzere 2 eğitim kampüsü, onlarca mesleki eğitim kursu, 2 ilköğretim okulu, 1 lise ve 1 de meslek lisesi kazandırmanın gururu ile girdi.
 
MESLEKİ EĞİTİM KAMPÜSÜ
Yeniceabat'ta 80 bin metrekarelik alandaki dev eğitim tesisi 13 bloktan oluşuyor ve anaokulundan spor lisesine dahi çocuklar okuluna kadar farklı eğitim kurumları yer alıyor.
 
BTSO BEGEV-BUTGEM
2009 yılında açtığı eğitim vakfıyla eğitime verdiği desteği taçlandırdı. BEGEV-BUTGEMde hedef; iyi yetişmiş, nitelikli insanların önünü açmak ve onları, nitelikli eleman ihtiyacı olan girişimcilerle buluşturmak.
 
BTSO VE TOPHANE EML İŞBİRLİĞİYLE 80 GENÇ MESLEK SAHİBİ OLDU
Tophane Endüstri Meslek Lisesi ortaklığıyla 2008-2009da yürütülen AB destekli projeyle 80 genç meslek sahibi oldu.
 
27 YILDIR 'DIŞ TİCARET VE KAMBİYO KURSU'
Bursa Ticaret Meslek Lisesi ile 27 yıldır, iş dünyasına ara eleman yetiştirmeyi amaçlayan 'Dış Ticaret ve Kambiyo Kursu'nu düzenliyor.
 
ULUTEKİN KURULMASINDA ÖNCÜ ÜSİGEMDE AKTİF ROL
Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi üzerinde 471 bin 230 metrekare alanda kurulu bulunan ULUTEKte, 49 firma tarafından çeşitli konularında AR-GE çalışması yapılıp, teknoloji geliştiriliyor.
 
KÜKÜRTLÜ İLKÖĞRETİM OKULU
1986 yılında hizmete açılan Kükürtlü İlköğretim Okulu, eğitime kazandırdığı ilk okul ve 21 derslikte, toplam 2 bin 170 öğrenciye eğitim veriliyor.
 
HÜRRİYET İLKÖĞRETİM OKULU
Soğukkuyuda 1998de 24 derslikli olarak 8 yıllık eğitime katkıda bulunmak amacıyla hizmete açıldı ve bugün 950 öğrenci eğitim görüyor.
 
GÜRSU ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Elektrik, elektronik ve bilgisayar bölümlerinin bulunduğu okul toplam 22 bin 171 metrekare alanda 200te bitirildi.1000 metrekarelik atölye binasından oluşan okulda 720 öğrenci eğitim görüyor.
 
YILDIRIM TİCARET VE SANAYİ ODASI LİSESİ
 Yıldırımda Yavuz Selim Mahallesinde 24 derslikli olarak 720 öğrenciye eğitim imkanı sağlayan lise 2004 tarihinde açıldı.
 
121 yıllık tarihi boyunca, sadece iş dünyasının sorunlarını çözmekle kalmadı, toplumsal duyarlılıklarının her zaman farkında oldu. Bunun sonucu olarak ortak fayda kuruluşu olmayı kendine misyon edindi. Cumhuriyet tarihinin 25 yılında eğitim yatırımları yapmaya devam etti. Eğitim yatırımları ile bir taraftan geleceğe yatırım yaparken, bir yandan istihdama katkı sağladı. Toplumdan aldığını topluma vermeye devam etti.
Her zaman eğitime destek olan Bursanın gururu BTSO, 6.ÇEK Eğitim Ödülünü hak etmiştir.