Uğur Dündar ÇEK'e hayran kaldı

Uğur Dündar ÇEK'e hayran kaldı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, "Halk Arenası" programının yapımcısı ve sunucusu, Sözcü gazetesi köşe yazarı Uğur Dündar'ı ağırladı.

       Duayen gazeteci Uğur Dündar'ın ziyaretine, CHP Milletvekili Ceyhun İrgil de eşlik etti.

       Kır Çiçekleri'nin kaldığı Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Yurdu'nu gezen Destek Birimler ve Yurtlar Müdürü Ayşen İnci ve Müdürü Sema Üçok'tan bilgi alan Dündar, ÇEK'in tanıtım filmini izledi.

       Dündar'a, kurumun kuruluş felsefesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Buğra Küçükkayalar, ÇEK'in, imece geleneğinin temel alındığı, sorumluluk bilinciyle hareket eden değişik siyasi görüşteki kişi ve kurumların bir araya gelerek oluşturduğu özgün bir örgütlenme modeli olduğunu anlattı. 

       Küçükkayalar, gelirlerini, bağışlar, üye giriş aidatları, okullar ve çelenk hizmetinden elde eden Kooperatif'in, ortaklarına kar payı dağıtmadığını, elde edilen artı değerleri yeni eğitim yatırımlarına ve ekonomik nedenlerle okuma olanağından yoksun çocuklara harcadığını vurguladı.

      Yapılanlardan hayli etkilendiğini dile getiren Dündar, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin "Şeref Defteri"ne şunları yazdı:

      "Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin çatısı altında Köy Enstitüleri felsefesinin yaşadığını görmekten tarif edilemez bir mutluluk yaşadım. Değerli kurucularına, maddi-manevi katkıda bulunanlara ve özveriyle çalışıp yavrularımıza çağdaş eğitim veren herkese minnet dolu teşekkürler...

       Kır Çiçekleri hiç solmasın, daha da çoğalarak dünya durdukça yaşasınlar...

       Sevgiyle..."

       Yurdun ardında 3 Mart Eğitim Kurumlarını da gezen duayen gazeteci Uğur Dündar, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Çağdaş Eğitim Kooperatifi duayen gazeteci Uğur Dündar'ı ağırladı.
Halk Arenası programının yapımcısı, sunucusu ve Sözcü gazetesi köşe yazarı Uğur Dündar, 3 Mart Eğitim Kurumları gezisinde öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Geziye, CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de eşlik etti.

Fotoğraflar