Tiyatronun kalbi Söğütpınar'da attı

Tiyatronun kalbi Söğütpınar'da attı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEKSANAT) ve Mudanya Belediyesi tarafından 3 - 5 Eylül tarihleri arasında Söğütpınar'da düzenlenen tiyatro kampı, çok sayıda tiyatroyu ve oyuncuyu sanatseverlerle buluşturdu.

Mudanya İskele Meydanından Mütareke Meydanına yapılan kortej yürüyüşle başlayan etkinliğe, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Rüçhan Uz, Zafer Tolunay, Kamp Koordinatörü İzzet Boğa, ÇEKSANAT Tiyatro, Pupa Sanat, Dank Labaratuvar Tiyatrosu, Kafa Sahne, Tiyatro M.O.T, Tiyatro Nükte, Adranos Tiyatro, Bursa Baro Tiyatrosu, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü katıldı.

Kampta, Aylin Hacıbekiroğlu yoga eğitimi, Ezgi Eneç çocuk dans, Gökçe Kurt Elitez masal, Ata Yıldırım kukla, Ceren Kayış yüz boyama, Merve Engin Commedia Dell'arte, Hakan Çetinkaya ritim, Mehmet Ali Dönmez gölge oyunu, Pelin Elcik Yorgancıoğlu dans, Cansu Fırıncı temel oyunculuk, Özlem Durmaz temel poi- üç top atölye çalışması, Kımız Bozkır köy seyirlik oyunları, Alican Yücesoy söyleşi, Mahşer-i Cümbüş ekibi tiyatro sporu doğaçlama gösterisi yaptı, Senfoni Mızıkacıları çocuklar için eğitici ve eğlendirici konser verdi.

Kampı ziyaret eden ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, Çağdaş Eğitim Kooperatifinin kuruluşundan bugüne kadar toplumu bilinçlendirmek amacıyla birçok sosyal sorumluluk projesini -Kır Çiçekleri Okusun Diye, ÇEK(İ)MECE, ÇEKİRGEM, ÇEKSANAT- yaşama geçirdiğini ifade etti.

"Kültür - sanat etkinliklerini yerelden ulusala taşımak, eğitime sanatsal bakış açısı kazandırmak amacıyla oluşturulan ÇEKSANAT'ın, salgın sürecinde başarılı tiyatro gösterilerine, söyleşilere ve atölyelere imza attığına işaret eden Küçükkayalar, şunları söyledi:

"Sanatsal etkinliklerimize, Mudanya Belediyesi ile Söğütpınar Gençlik Kampında ortaklaşa düzenlediğimiz tiyatro kampını ekliyoruz. Ücretsiz olarak düzenlediğimiz kamp ile çocuklara tiyatro sevgisini aşılamayı, gençleri tiyatro hakkında bilinçlendirmeyi, yetişkinleri de geliştirmeyi hedefliyoruz."

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, ÇEKSANAT ile böylesine güzel bir etkinliğe imza atmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkyılmaz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Mudanya'da kültür sanatın bütün zenginliklerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Tiyatro kampının düzenlenmesinde emeği geçen ÇEKSANAT'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Atölye ve etkinliklerin tamamen ücretsiz olduğu kampta, katılımcılar için 8 karavan 170 çadır kuruldu. Önceden kayıt yaptıran günübirlik katılımcılar da kampa kabul edildi. Kampta, 350 yatılı katılımcı konakladı. Sayı günübirlik katılımcılarla birlikte bine ulaştı.

Fotoğraflar