Rektör'den ÇEK'e tam destek

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, elinden geldiğince Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin çalışmalarına destek olacağının sözünü verdi.

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Başkan Yardımcısı Turgut Yalkı, Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu, 3 Mart İlkokulu - Ortaokul Müdürü Ayla Okumuş, 3 Mart Halil Güleç Fen - Anadolu Lisesi Müdürü Kaan Selçuk, U.Ü. Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. A. Saim Kılavuz'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Hayli sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Başkan Küçükkayalar, 24. yaşını kutlamaya hazırlanan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. "Anaokulundan Üniversiteye" hedefiyle yola çıkan ÇEK'in, 212 çalışan bin 555 öğrencisiyle Türkiye'nin ilk ve en büyük "sosyal amaçlı" eğitim kooperatifi olduğunu anlatan Küçükkayalar, sıranın üniversiteye geldiğinin altını çizdi.

Küçükkayalar, sosyal sorumluluk projeleri -Kır Çiçekleri Okusun Diye ve ÇEK(İ)MECE)- ile tarımsal alanda yürütülen "Permakültür" ve eğitimsel alanda çalışmalar yapacak olan "ÇEKİRGEM" projeleri hakkında da bilgiler verdi, üniversite kurma konusunda Rektör Prof. Dr. Kılavuz'dan destek istedi.

3 Mart Azizoğlu İlkokul - Ortaokul Müdürü Ayla Okumuş ile 3 Mart Halil Güleç Fen - Anadolu Lisesi Müdürü Kaan Selçuk da, üniversite ile ortak çalışma ve projeler yapma dileğinde bulundu.

Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz da, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin bugünlere gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, emeği geçenleri kutladı. Prof. Dr. Kılavuz, eğitim yerleşkesinin 49 yıllığına verilmesi konusunda alınan senato kararında kendisinin de imzasının olduğunu anımsattı.

Bundan sonra Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile ikili ilişkilerin daha iyi olacağına işaret eden Prof. Dr. Kılavuz, "Bundan sonra proje ya da akademik bazlı çalışmalarda birlikte olacağız. Elimizden ne geliyorsa Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne yardımcı olacağız" dedi.