"Proje ÇEK(İ)MECE"ye ÇGD'den ödül

"Proje ÇEK(İ)MECE"ye ÇGD'den ödül

Çağdaş Eğitim Kooperatifi sosyal sorumluluk projesi "Proje ÇEK(İ)MECE", Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) 2018 yılı "Eğitim Ödülü'ne layık görüldü.

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden (ÇGD) 2018 yılı ödülleri ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Çağdaş Eğitim Kooperatifi gönüllüsü bir grup insan, "Proje Çekmece" adını taşıyan bir girişimle imece kültürünü yeniden hayata kazandırdı. Çocuk ve okul ayırmaksızın eğitimin eşitliğine inanarak harekete geçen Proje Çekmece ekibi, ellerindeki bilgi ve eğitim olanaklarını, öncelikle kendi okullarından (Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu) başlayan gönüllü öğrenci, öğretmen ve velilerle köy okullarına ulaşarak bir farkındalığa imza attılar.

İbrahim Zeki Karabulut'un öncülüğünde harekete geçen bu projeyle, köy okullarıyla aralarına köprüler kurdular. Bu köprülerden eğitimler, bilgi alışverişleri, ortaklaşa zaman, ortak etkinlikler gibi pek çok katkı geçirdiler. Eşitlikçi eğitim ilkesine dayanışma ve birlik duygularını eklediler. Tüm bu emek ve eğitime olan örnek katkıları nedeniyle ÇGD Bursa Şubesi 'EĞİTİM ÖDÜLÜ'nün sahibi 'Proje Çekmece' oldu."

ÇGD Bursa Şubesi, kuruluşunun 29. yıldönümünde 11 kategoride 14 ödülü, 2 Aralık Pazar gecesi yapılacak törenle sahiplerine sunacak.