ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Değerli ÇEK'li Öğretmenlerimiz,

Cumhuriyet'in tarihsel gelişim sürecinde elde ettiğimiz kazanımlar, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, çalışkan ve fedakâr öğretmenlerimiz sayesinde gerçekleşmiştir.

Her türlü zorluğa rağmen, yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızı, aklın ve bilimin öncülüğünde dogmalardan arınmış, ülkesine, topluma ve insanlığa yararlı, çağdaş bireyler olarak yetiştirme çabasında olan siz öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili öğretmenlerimiz,

Geleceğimizi belirleyen en önemli unsur eğitim ve öğretimdir. Toplumsal hoşgörünün yerleşmesi, demokrasimizin geleceği ve çağdaş dünyadaki yerimizi alabilmemiz, ancak çağdaş eğitim ve öğretimle mümkündür.

Geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar ve özgür bireyler yetiştirmek amacıyla yirmi bir yıl önce kurulan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, sizlerin de katkılarıyla bugünlere gelmiştir.  Emeği geçen tüm öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi,  insan aklının özgürleşmesi, eleştirel düşünce ve yaratıcılığının ön plana çıkartılması, yaşamın her alanında bilim ve aklın egemen kılınması, laik ve demokratik bir yaşam tarzının sürdürülmesi hedefi ile geleceğin aydınlık gençlerini yetiştirmek için çabalarını sizlerle birlikte sürdürecektir.

Buna gücümüz de, kadromuz da, yeteneğimiz de, inancımız da vardır.

Cumhuriyet devrimleri siz değerli öğretmenlerimiz aracılığı ile halkımıza anlatıldı, benimsetildi, uygulanmasında ön ayak olundu. Ama sizler de biliyor, görüyor ve yaşıyorsunuz ki, daha kat edecek çok yolumuz var. Aynı kararlılık ve aynı inancı gerektiren bu mücadele bugün bizlerin omuzlarında.

Unutmayınız, Unutturmayınız! Korkmayınız, Yılmayınız!

Bu inanç ve sizlere olan güvenle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü şahsım ve Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimiz adına kutluyorum.

 

Buğra KÜÇÜKKAYALAR

Çağdaş Eğitim Kooperatifi

Yönetim Kurulu Başkanı