Mert Fırat'tan ÇEK'e proje teklifi

Mert Fırat'tan ÇEK'e proje teklifi

"Başka bir geleceği mümkün kılma adına" 23 yıl önce daha aydınlık, daha çağdaş bir Türkiye hedefiyle yola çıkan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, sanatçı Mert Fırat ve ekibince oluşturulan projelere esin kaynağı oldu.

Sanatçı Mert Fırat, sosyal sorumluluk projesi "İhtiyaç Haritası" ile Türkiye ve dünyanın çeşitli noktalarında soysa-ekonomik kalkınma alanında projeler geliştiren Uluslararası Kalkınma Yönetimi (IDEMA) ekibiyle birlikte Çağdaş Eğitim Kooperatifini ziyaret etti.

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Kuter ve Destek Birimler Müdürü Ayşen İnci'nin de bulunduğu ziyarette, konuklar, ÇEK tanıtım filmini izlediler.

Mert Fırat, ÇEK'i bilmelerine karşın, tanıtım filmini izledikten sonra proje partnerliği konusunda ne kadar doğru karar verdiklerinin altını çizdi.

Sosyal projelerin kooperatif kanalıyla yol alması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğüne başvurduklarına karşılarına model olarak Çağdaş Eğitim Kooperatifinin çıkarıldığına dikkati çeken Fırat, şöyle konuştu:

"ÇEK, gerçekten güçlü bir kuruluş. Bakanlığın modelleyip ÇEK'i anlatması, 23 yıldır kişiler değişse de yapının güçlü bir şekilde bugünlere gelmesi gerçekten çok önemli. ÇEK'in vizyonu ile birlikte ortak projeler geliştirmek ve bu yapıya dikkati çekmeyi hedefliyoruz." 

Buğra Küçükkayalar da, tanıtım filminin her şeyi özetlediğini, "Kır Çiçekleri Okusun Diye" ve "ÇEK(İ)MECE" gibi sosyal sorumluluk projelerine ya da yenilerine paydaş olabileceklerini ifade etti.

"Gönüllülük" ve "imece" olgusunun çok önemli olduğunun altını çizen Küçükkayalar, "Kurumlarımızın tamamı bağışlarla yapıldı. Yönetim, denetim ve emanet kurullarında görev alanlar hiçbir ücret almaz. Bugünlere gelmemizde iki temel olgunun önemi çok büyüktür" dedi.

Fotoğraflar