Her şey çocuklarımız için

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, ÇEK'in en önemli temel felsefelerinden birinin başarılı ve gereksinimi olan öğrencileri okutmak, barındırmak ve hayata atılmalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi.

       Kır Çiçekleri veli toplantısı 3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, ÇE Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu üyeleri Canan Şener, Aral Alkan, Denetleme Kurulu Üyesi Şehnaz İneroğlu, Yurt Müdürü Sema Üçok, 3 Mart Azizoğlu İlkokulu- Ortaokulu Müdürü Ayla Okumuş, Destek Birimleri ve Yurtlar Müdürü Ayşen İnci ile kurum çalışanları katıldı.

       Toplantı, ÇEK tanıtım filmi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Olay ve AS TV'de Kır Çiçekleri'nin çıktığı programlardan kesitlerin izlenmesiyle başladı.

       Başkan Küçükkayalar,  ÇEK'in 16 yıldır yürütmekte olduğu sosyal sorumluluk projesi "Kır Çiçekleri Okusun Diye..." hakkında sunumda bulundu, Kooperatifi'nin kuruluş amacı ve felsefesi hakkında bilgiler verdi.

       Ülkemizde isteyip de okuyamayan ve sadece hayalleri yetinen yarım milyonu aşkın kız çocuğunun ekonomik ve sosyal nedenlerle eğitim olanağından yoksun kaldığının altını çizen Küçükkayalar, Bursa kırsalında bunlardan binlercesinin bulunduğunu vurguladı.

       Küçükkayalar, çocukların bugünlere gelmesinde çaba gösteren velilere teşekkür ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

       "ÇEK'in en önemli temel felsefelerinden biri başarılı ve gereksinimi olan öğrencileri okutmak, barındırmak ve hayata atılmalarına yardımcı olmak. Onların yarınlara hazırlanmasında gereken her şey yapılıyor. Bununla da yetinmiyor daha da iyisini yapmak için uğraş veriyoruz. Çocuklarımız her şeyin en iyisine layık. ÇEK bu yavrular için var."

       Yurt Müdürü Sema Üçok da, Kır Çiçeklerinin gelişimine yönelik yapılan program ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

       Toplantıda söz alan bir veli, çocukları için yapılan çalışmalardan çok memnun olduklarını belirterek, ÇEK Yönetim Kurulu üyelerine, yurt yöneticilerine ve kurum çalışanlarına teşekkür etti.

       NOSTALJİ RÜZGARI

       Konuşmaların ardından yurtta kalan öğrencilerden Ecem Kuru, gitarıyla solo konser verirken, müzik öğretmeni Bahadır Sevik'in önderliğinde çalışmalarını sürdüren Kır Çiçekleri'nden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu da anne-babalarına kelimenin tam anlamıyla nostalji rüzgarı estirdi.

       Yeşilçam'ın unutulmaz film müziklerinden oluşan parçaları şarkılarını projeksiyon desteğiyle solo ve koro olarak seslendiren Kır çiçekleri, konseri, yaşamını yitiren sanatçı Halit Akçetepe ile Yeşilçam emekçilerine adadı.

       Başkan Buğra Küçükkayalar,  koro şefi Bahadır Sevik'i ve Kır Çiçekleri Türk Sanat Müziği Korosu'nu tebrik ederek çiçek takdim etti.

Fotoğraflar