"EVDE KAL TÜRKİYE"

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID - 19) salgınını, "aklın ve bilimin ışığında" aşılabileceğıne işaret etti.

Küçükkayalar, Koronavirüs salgınına karşı verilen amansız mücadelede, ayrışmadan, dayanışma içinde birlikte hareket edilmesini, kurallara uyulmasını istedi.

Sorunun, sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil, tüm insanlığın sorunu olduğunun altını çizen Küçükkayalar, "Bugünler hep birlikte aşmak için ne ve hangi çaba gerekiyorsa özveride bulunacağız. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun aldığı tüm kararlara koşulsuz uyacağız" dedi.

Küçükkayalar, Çağdaş Eğitim Kooperatifi olarak, ulusumuzun geleceği ve yarınlarımız olan çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda yetişmeleri için her türlü önlemin alındığına dikkati çekti.

3 Mart Eğitim Kurumlarındaki -anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise- öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için gerekli çalışmaların yapıldığını, bu konuda öğrencilerin, velilerin bilgilendirildiğini ifade eden Küçükkayalar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Okulların tatil edilmesiyle birlikte, tüm eğitim kurumlarımızın her bölümü tek tek dezenfekte edildi. Öğrencilerimizin eğitimine yönelik olarak, aile bülteni (interaktif), Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ile gerekli bilgilendirmeler yapıldı. 23 Mart'tan itibaren önce liselerimizde sonra ilkokul, ortaokul ve en son anaokulumuzda hem EBA üzerinden videolarla hem de canlı yayın ile derslere başlanıldı.

Ayrıca, çalışanlarımızın 'evde kalmalarına' yönelik aldığımız önlemleri de yaşama geçirdik. Tüm idari personel bir hafta süreyle izne çıkarıldı, iş takibi evden yapılmaya başlandı. Önümüzdeki günlerin getirisine göre de gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilecektir.

Bugün yaşadıklarımız bizlere farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini göstermiştir. Kurallara uymamız halinde sağlıklı kalabileceğimiz bir gerçektir. Dayanışma içinde, aklın ve bilimin rehberliğinde bunun da üstesinden geleceğiz."   

 

Fotoğraflar