Eğitim Kooperatifçiliğinin gözbebeği ÇEK

Eğitim Kooperatifçiliğinin gözbebeği ÇEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Bursa Ticaret İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Bursa Kooperatifçiliğinin Vizyonu" paneli gerçekleştirildi.

         Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Çağdaş Eğitim Kooperatifi adına Destek Birimler Müdür Vekili Ayşen İnci ile Kurumsal İletişim Sorumlusu Teoman Alper katıldı.

         Bursa İl Ticaret Müdürü Zübeyir Tokgöz'ün yönettiği panele, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkan Vekili ve Marmara Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Şarlı, Türk Kooperatifçilik Eğitim Vakfı Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aypek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifler Daire Başkanı Ekrem Alper Bozkurt, Bursa Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Görmez ile Marmarabirlik Kooperatiflerle İlişkiler Müdürü Sinan Solmaz konuşmacı olarak katıldı.

        Daire Başkanı Bozkurt, "Kooperatif Girişiminin Avantajları, Yeni Nesil Kooperatifler ve İyi Kooperatif Örnekleri" konusunda katılımcılarla bilgi verdi.

        Bakanlık olarak yapılan çalışmalarda ileriye dönük olarak "yenilenebilir enerji, sigorta, gayrimenkul ve eğitim" alanında kurulacak kooperatiflerin ekonomik açıdan önemli getirisinin olacağını söyledi. Eğitim alanında Türkiye genelinde bir tek olumlu örnek olduğunu anlatan Bozkurt, şöyle konuştu:

       "Yurt genelinde kurulan kooperatifler var, ama hiçbir, kentinizde kurulu olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi kadar başarılı değil. Bakanlık olarak Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin çalışmalarını biliyor ve yakından takip ediyoruz. Buradaki başarılı yapılanmanın yaygınlaşmasını diliyorum." 

Fotoğraflar