ÇEK ve KODA'dan ortak proje

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) ile Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA), kırsal kesimde yaşayan çocukların, bireylerin eğitim, kültür,  sanat yönünden gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ortak proje geliştirdiler.

ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rüçhan Uz, Destek Birimler ve Yurtlar Müdürü Ayşen İnci, ÇEKSANAT Müdürü Hacer Akbaba, Mali İşler Müdürü Naciye Semerci, ÇEKİRGEM Sorumlusu Yeşim Vatansever, ÇEK(İ)MECE Proje Sorumlusu İbrahim Zeki Karabulut, Eğitim Koordinatörü Sine Çelik, KODA Eş Direktörü Mine Ekinci, Eğitim Danışmanı Cavit Yeşildağ, Orhaneli Saha Sorumlusu Ali Başay ve KırsalAile Çalışmaları Direktörü Nur Akdemir'in katıldığı toplantıda, proje kapsamında yapılacak çalışmalar ele alındı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi proje kapsamında köy ve kırsal mahallelerde yaşayan çocuklar için tiyatro gösterimi, Köy Okulları Değişim Ağı Derneği de Orhaneli'nde düzenlediği atölye ve etkinliklerin bir bölümünün izleme-değerlendirme çalışmalarına yönelik danışmanlık hizmeti veriyor.

ÇEKSANAT Tiyatro, KODA'nın eğitim programı kapsamında ÇEK Görükle Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nda konaklayan, köylerde görev yapan yaklaşık 100 öğretmen için Don Quijote, Orhanelili çocuklar için de Keloğlan ile Oh Dede oyununu sahneledi.

Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA), köy okullarındaki çocukların daha iyi bir eğitim alabilmesi için 2016 yılından bu yana faaliyetlerini yürütüyor.

Fotoğraflar