ÇEK - Rotary dayanışması

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ve değerlerini sahiplenen, aydınlanma meşalesi ve eğitim ışığını gelecek nesillere taşıyan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Rotary Kulübü başkanlarına tanıtıldı.    

       Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkan Buğra Küçükkayalar, Gönlüferah Otel'de Rotary Kulübü 2018-2019 başkanlar toplantısında, kurumun felsefesi, hedefi ve projeleri hakkında bilgi verdi.

       ÇEK'in, imece geleneğinin temel alındığı, sorumluluk bilinciyle hareket eden değişik siyasi görüşteki kişi ve kurumların bir araya gelerek oluşturduğu özgün bir örgütlenme modeli olduğunu anlatan Küçükkayalar, kamuoyunun yakından tanıdığı, güven konusunda kuşku duyulmayan kişilerden oluşan yönetim kurullarının, "hiçbir ücret ve huzur hakkı almadan gönüllülük esasıyla" görev yaptığının altını çizdi.

       Küçükkayalar, devlet desteği olmayan ÇEK'in kurum gelirlerinin, bağışlar, üye giriş aidatları, okullar ve çelenk hizmetinden elde edildiğini, artı değerlerin ortaklara kar payı dağıtılmadan yeni eğitim yatırımlarına ve ekonomik nedenlerle okuma olanağından yoksun çocuklara harcadığını vurguladı.

       Bursa'nın güçlü sivil toplum hareketi olan ÇEK'in, sadece eğitim-öğretim kurumları işletmediğini, aynı zamanda sosyal, kültürel ve eğitsel etkinlikler, konferans ve panellerle üyelerini ve Bursalıları buluşturduğunu anlatan Küçükkayalar, şöyle konuştu:

       "Temel hedeflerimiz, geleceğin aydınlık Türkiye'sine "çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın bireyler yetiştirmek, ekonomik olanaktan yoksun çocuklara eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, bu modeli ülke geneline yaymak."

       Küçükkayalar, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye" ve "ÇEK(İ)MECE" projeleri hakkında da bilgiler verdi.

       Rotary Kulübü Bölge Guvernörü İsmail Radoplu da, her zaman dayanışma içinde oldukları Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile ortak projelere imza attıklarını ifade etti.

Fotoğraflar