ÇEK Ödülleri açıklandı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin geleneksel hale gelen "Akademi", "Hizmet" ve "Bağış" alanında verilen "ÇEK Ödülleri" sahiplerini buldu.

Prof. Dr. Cezmi Akdiş, Prof. Dr. Mübeccel Akdiş (Akademi), Muş Bulanık Anadolu Lisesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu (Hizmet), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) Hizmet kategorisinde (Teşvik) ve Ümitser Ergen (Bağış) ödülüne layık görüldü.

Çağdaş, bilimsel, laik, demokratik ve eğitim konularında toplumu bilinçlendirmeyi, Öğretim Birliği ilkelerine sahip çıkmayı görev edinen Çağdaş Eğitim Kooperatifi ödülleri, "eğitim konularına çaba harcayan, özveride bulunanları onurlandırmak ve topluma tanıtmak" amacıyla veriyor.

ÇEK üyeleri, eğitim ve öğretimle ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar, diledikleri kişi, kurum ve kuruluşları aday gösterebiliyor, yönetim kurulu üyeleri ise aday olamıyor.

Ödüller, eğitim-öğretim kurumları yaptıranlara, eğitim-öğretim sorunlarının çözümünde özgün projeler üreten, uygulayan, inceleme, buluş ve yenilikler yapan, Öğretim Birliği ilkelerine uygun çalışmalar yapan, ulusal eğitim konularında yayın yapan, kitap yazan kişi, kurum ve kuruluşlara veriliyor.

Ödüller, 3 Mart 2023 tarihinde Çağdaş Eğitim Kooperatifi Görükle Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Ödül töreninin ardından ÇEKSANAT Tiyatro'nun "Keloğlan ve oh dede" oyunu sahnelenecek.

 

Fotoğraflar