ÇEK Ödül takvimi açıklandı

ÇEK Ödül takvimi açıklandı

Çağdaş Eğitim Kooperatifinin (ÇEK) her yıl geleneksel hale getirdiği "Eğitim ve Hizmet Ödülü" takvimi açıklandı. Üç ayrı kategoride -Eğitim, Hizmet ve Teşvik- verilen ödüller için 29 Ocak 2021 tarihine kadar başvurular yapılabilecek.

 

Eğitim ödülü, "çağdaş eğitim konularında çaba harcayanları özveride bulunanları topluma tanıtmak, onurlandırmak; toplumun ilgisini laik, bilimsel, demokratik eğitim kurumlarına çekmek, Öğretim Birliği Yasasına, ulusal eğitim ilkelerine uygun çalışmaları desteklemek" amacıyla veriliyor.

 

Hizmet ödülünü, "gerçekleştirdiği projeler, uygulamalar, sağladığı maddi destekle yurt genelindeki ÇEK'lerin gelişimine, tanıtımına, kitlelerle kucaklaşmasına" olanak sağlayan kişi, kurum, oluşum ve kuruluşlar,  almaya hak kazanıyor.

 

Ayrıca, her iki kapsamda çalışmalar gerçekleştiren kişi, kurum, oluşum ve kuruluşlara da çalışmalarını teşvik etmek amacıyla "Teşvik" ödülleri verilebiliyor.

 

Çağdaş Eğitim Kooperatifi ortakları, eğitim ve öğretimle ilgili kişileri, kurumları, kuruluşları aday gösterebiliyor. Yönetim kurulu üyeleri ise, aday olamıyor. 

 

Başvurular, 29 Ocak 2021 Cuma günü mesai bitimine -saat:18.00- kadar Çağdaş Eğitim Kooperatifi merkezine yapılacak. Adayların değerlendirmesi ve sonuçların açıklanması şubat ayında, tören de, 3 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

 

ÇEK Eğitim Ödülü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanları merhum Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Aysel Çelikel, Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Prof. Dr. Celal Şengör, Gazeteci-Yazar Yılmaz Akkılıç, işadamları Asım Kocabıyık,  Hüseyin Özdilek ve Halil Güleç'in de aralarında bulunduğu saygın isimlere verilmişti.