ÇEK'lerin dayanışması

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar ve yönetim kurulu üyeleri, Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Bilge Şimşek'e destek amacıyla ziyarette bulundular.

       Ziyarette, Bursa ÇEK Başkan Yardımcısı Turgut Yalkı, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter (Yazman), Nihan Alpay (Sayman) ile Kurumsal İletişim Sorumlusu Teoman Alper hazır bulundu.

       Başkan Şimşek, 2008'de kurulan ve 10. yılını dolduran Çanakkale ÇEK'in, okul, yurt yapma konusunda maddi zorluklar nedeniyle Bursa gibi aktif olamadığından yakındı. Şimşek, maddi, manevi sorunları aşma konusunda Bursa'dan destek istedi.  

       Başkan Buğra Küçükkayalar da,  23 kurucu üyeden bin 804 ortağa ulaşmanın, anaokulundan liseye kadar okullar ile yurtlar açmanın hiç de kolay olmadığının, bunun ciddi bir çaba ve özveri gerektirdiğinin altını çizdi.

       Bursa'nın bugünlere ayrışarak değil, bütünleşerek geldiğine, hiçbir siyasal partinin güdümünde ya da arka bahçesi olmadan gelindiğine işaret eden Küçükkayalar, Çanakkale'ye her konuda destek olma sözü verdi.

       BAŞKAN'DAN YER SÖZÜ

       Görüşmenin ardın Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a yapılan ziyarette de Buğra Küçükkayalar, sorumluluk bilinciyle hareket eden değişik siyasi görüşteki kişi ve kurumların bir araya gelerek oluşturduğu Bursa ÇEK'te ÇEK'te imece geleneğinin temel alındığını söyledi.

       Küçükkayalar, kurum gelirlerinin, bağışlar, üye giriş aidatları, okullar ve çelenk hizmetinden elde edildiğini ifade ederek, "Devletten hiçbir destek almıyoruz. Elde ettiğimiz artı değerleri ortaklara kar payı dağıtmadan yeni eğitim yatırımlarına, ekonomik nedenlerle okuma olanağından yoksun çocuklara harcıyoruz.  Çanakkale ÇEK'i daha etkin hale getirmek için desteğinizi rica ediyoruz" dedi.

       Başkan Gökhan da, Bursa'da yapılanları yakından bildiğini, aynı yapının Çanakkale'ye kazandırılması yönünde yardımcı olacağını, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçim sonrası hemen çalışmalara başlanacağının güvencesini verdi.

Fotoğraflar