ÇEK'in hedef ve stratejileri

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin "hedef ve strateji" toplantısında masaya yatırılan 2020 - 2024 yılları arasında "eğitim, finans, yatırım" alanında yapacağı çalışmalar, hem güncellendi hem de revize edildi.

3 Mart Lisesi'nde yapılan vizyon toplantısına, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, kurum ve birim müdürleri katıldı.

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Parlak, katılımcılara, ÇEK'in mali verileri ve gelirleri, mal varlığı, çalışan, öğrenci ve ortak sayıları, burslar, destekler, yapısal varlıkları, görsel ve sosyal medya istatistiki verileri hakkında bilgiler verdi.

Oturumun ilk bölümünde Sayman Nihan Alpay, "finansal durum, bilgi işlem merkezi", Başkan Yardımcısı Zafer Tolunay "projeler, yatırımlar" Eğitim Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rüçhan Uz da "eğitim genel değerlendirme ve kurumsal memnuniyet anketleri" hakkında sunum yaptı.

Prof. Dr. Parlak, "Uzgörü Revizyonu Eylem Planı" başlıklı sunumunda, ÇEK'in eğitim kurumları açması, işletmesi, Kır Çiçekleri Okusun Diye, ÇEKSANAT, ÇEK(İ)MECE projeleri, yurtların durumu, sosyal kooperatifçilik, ÇEK'in tanınırlığı, ulusal, uluslararası projelerin yaşama geçirilmesi, konferanslar, çalıştaylar düzenlenmesi, bilgi işlem merkezi, kurumsal verimlilik, ÇEKVAK, burs  konularına değindi.

Toplantıda, spor salonu "öncelikli" yatırım olarak nitelendirildi, bağış bulunması halinde inşaatına başlanması, idari binanın bağış bulunması koşuluyla bitirilmesi, ÇEK Spor Kulübü'nün kurulması, 100 dönümlük hazine arazisi kazandırılması konusunda girişim başlatılması, okulların teraslarına güneş panellerinin kurulması, ÇEKVAK'ın "kamu yararına" statü kazanması amacıyla girişim başlatılması, üniversitenin kurulması için çalışmaların sürdürülmesi, vb... konular önerildi.

Fotoğraflar