ÇEK'in gurur tablosu

Dağ başlarından dere kıyılarından toplanan, dram ve öyküleri farklı kaderleri ortak Kır Çiçekleri, sıkıntı ve güçlüklerin üstesinden gelerek Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) büyük bir başarıya imza attılar.

         Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin onur ve gurur abidesi olan Kır Çiçekleri, ÖSYM 2016 LYS tercih sonuçlarına göre, tıptan eczacılık fakültesine, mühendislikten hukuk fakültesine, iktisattan, uluslararası ilişkilere ve eğitim fakültelerine kadar iyi bölümleri kazanma başarısını gösterdiler.

         Bursa'nın kırsalından gelerek Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sunduğu sıcak ortam ve olanaklar sayesinde başarıya ulaşmanın mutluluğu ve gururu Kır Çiçekleri'nin gözlerinden okunuyor.

 

"KIR ÇİÇEKLERİ OKUSUN DİYE"

 

"Kır Çiçekleri Okusun Diye" Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biridir. Bugün ülkemizde isteyip de okuyamayan ve sadece hayalleriyle yetinen yarım milyonu aşkın kız çocuğu ekonomik ve sosyal nedenlerle eğitim olanağından yoksundur. 

         "Kardelen" ve "Baba Beni Okula Göndersene" gibi kız çocuklarının okumasına yönelik açılan kampanyalar gibi ÇEK'in "Kır Çiçekleri Okusun Diye" başlattığı proje, "okuyup da ne olacak?" yaklaşımıyla erken yaşta evlendirilerek hayalleri ellerinden alınan ve yarınları çalınan kızlarımız için umut kapısıdır.

         Çağdaş Eğitim Kooperatifi Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Yurdu'nda yüzde yüz burslu kalan Kır Çiçekleri'nin her türlü gereksinimleri (barınma, yemek, kitap, kırtasiye, sosyal, kültürel etkinlikler, geziler, vb) ÇEK tarafından karşılanmakta olupkendilerine gönüllü öğretmenler tarafından da dersler verilmektedir.

         Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin, 2001-2002 eğitim-öğretim yılında kız çocuklarının okumasına yönelik başlattığı proje kapsamında bugüne kadar yüzlerce Kır Çiçeği'ne okuma olanağı sunulmuştur.

 

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

 

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, başarılarından dolayı tüm "Kır Çiçekleri"ni kutladı. ÇEK'in temel hedefinin, geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar, özgür düşünen bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

       "Yaşamınızda Çağdaş Eğitim Kooperatifi olarak çaktığımız kıvılcımı, üniversiteyi kazanarak aleve dönüştürmeyi başardınız. Başarılarınız için sizleri kutlarız. Alacağınız üniversite eğitimi ile birlikte bu alevin güçlü bir ışık olarak çevrenizi ve ülkenizi aydınlatacağına inanıyoruz.

       Karşınıza çıkabilecek tüm güçlüklerin dürüstlük, çalışkanlık, gelişime açık, insancıl ve demokratik olmak, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, ülkenizive halkınızı sevmek, bilimsel düşünceye önem vermek gibi erdemlerle aşılabileceğini hiçbir zaman unutmamalısınız.

Başarıyla ilerlediğiniz eğitim yaşamınızda ÇEK olarak her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz.

       Yolunuzçağdaşlık yolunda açık olsun..."

Fotoğraflar