"ÇEK'in başarısı hayal ötesi"

"ÇEK'in başarısı hayal ötesi"

Bursa'nın aydınlığa açılan penceresi Çağdaş Eğitim Kooperatifi, "Anaokulundan Üniversiteye..." hedefiyle çıktığı yolda, yaşama geçirdiği eğitim kurumlarıyla -anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve yurt- konuklarını büyülüyor.

       CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil'in davetiyle İstanbul'dan gelen Dr. Hülya Şen, Deniz Yıldız ve Hayrünnisa Aligil, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ni ziyaret edip kurumlarını gezdiler.

       ÇEK tanıtım filminin izlenmesinin ardından Başkan Küçükkayalar, kurumun kuruluş felsefesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Küçükkayalar, ÇEK'in, imece geleneğinin temel alındığı, sorumluluk bilinciyle hareket eden değişik siyasi görüşteki kişi ve kurumların bir araya gelerek oluşturduğu özgün bir örgütlenme modeli olduğunu anlattı.  

       Küçükkayalar, kamuoyunun yakından tanıdığı, güven konusunda kuşku duyulmayan kişilerden oluşan yönetim kurullarının, hiçbir ücret ve huzur hakkı almadan gönüllülük esasıyla görev yaptığının altını çizdi.

       Devlet desteği olmayan ÇEK'in kurum gelirlerinin, bağışlar, üye giriş aidatları, okullar ve çelenk hizmetinden elde edildiğini vurgulayan Küçükkayalar, ortaklarına kar payı dağıtmayan Kooperatif'in, elde edilen artı değerleri yeni eğitim yatırımlarına ve ekonomik nedenlerle okuma olanağından yoksun çocuklara harcadığını vurguladı.

        Küçükkayalar, şöyle devam etti:

        "Anaokulundan Üniversiteye..." hedefinde liselerimizi de hizmete açtık. Sıra üniversitede. Bu bizim hedefimiz. Bununla yetinmiyoruz, bu özgün yapının yurt geneline yayılmasını istiyoruz. Umuyor ve diliyorum ki İstanbul ayağını da siz oluşturursunuz. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız."

       Dr. Hülya Şen de, gördükleri karşısında gerçekten çok etkilendiklerini, sadece küçük bir yapı beklediklerini, bu derece kurumsallaşan bir yapıyla karşılaşmayı beklemediklerini söyledi.

       Bugün eğitimin içine düştüğü çıkmazdan bu ve benzeri yapılar sayesinde çıkılabileceğinin altını çizen Dr. Şen, "ÇEK'in başarısı gerçekten hayal ötesi. Kuruculara, bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapının İstanbul'a taşınması konusunda kollarımızı sıvıyoruz" dedi.

       Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Yurdu'nu gezen, Destek Birimler ve Yurtlar Müdürü Ayşen İnci ile Yurt Müdürü Sema Üçok'tan bilgi alan konuklar, ardından 3 Mart Eğitim Kurumları İlkokul-Ortaokul Müdürü Ayla Okumuş'u, 3 Mart Anadolu ve 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi Müdürü Kaan Selçuk'u, Görükle Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Müdürü Füsun Dönmez'i ve 3 Mart Beşevler Anaokulu Müdürü Rengin Güngör'ü ziyaret ettiler.

 

Fotoğraflar