ÇEK imecesine Karsan'dan destek

ÇEK imecesine Karsan'dan destek

"İmece kültürü" ve "Dayanışma ruhu" ile Bursa'ya eğitim kurumları kazandıran Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne bir destek de Karsan Otomotiv'den geldi.

       Karsan Otomotiv  Sanayi ve Ticaret A.Ş., fabrikada üretilen minibüslerden üçünü,  düşük ücretle kiralama yöntemiyle üç yıllığına Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kullanımına tahsis etti.

      Fabrikada düzenlenen devir teslim törenine, Karsan Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Vefa Özşimşek, Muhasebe Müdürü ve ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Nihan Alpay, Satış Bölge Müdürü Celal Yalnız, ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, İkinci Başkan Erdal Aktuğ, Sayman Doğan Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kara katıldı.

      ÇEK Başkanı Küçükkayalar, törende yaptığı kısa konuşmada, yapılan bağışla ÇEK'in geleneğine katkı sunan Kıraça Holding'e ve Karsan ailesinin tüm fertlerine teşekkür etti.

      ÇEK'in, geleceğin aydınlık Türkiye'sine "çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın bireyler yetiştirmek" amacıyla 25 Temmuz 1995 yılında kurulduğunu anımsatan Küçükkayalar, Çağdaş'ın bütün kurumlarını devletten hiçbir destek almaksızın imece geleneği ile yaşama geçirdiğini anlattı.

       Küçükkayalar, temel hedefleri arasında ekonomik olanaktan yoksun çocuklara eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışmak olan

ÇEK'in, kız çocuklarının okumasına yönelik olarak 16 yıldır "Kır Çiçekleri Okusun Diye..." sosyal sorumluluk projesini yürüttüklerini söyledi.

       Genel Müdür Yardımcısı Vefa Özşimşek de, "her şeyin başı eğitim" sözünü çok önemsediğini, kaliteli ve nitelikli eğitimle toplumların ve ülkelerin bir yere gelebildiğine işaret etti.

       Bu yönde uğraş veren kurumlara çok saygı duyduğunu ifade eden Özşimşek, "Çağdaş Eğitim Kooperatifi de gerçekten çok önemli çalışmalar yapmış. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Fotoğraflar