ÇEK "İlham kaynağı" oldu

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünce  "sosyal kooperatifçilik"in desteklenmesi, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan projede Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) ilham kaynağı oldu.

       Bakanlığın, "Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi" kapsamında , "Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni"nin Balıkesir programında Çağdaş Eğitim Kooperatifi de yer aldı.

      Etkinlik kapsamında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen "İlham Verenler" söyleşisine, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Dekan Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Başkan Yardımcısı Turgut Yalkı, Levent Kahraman (Başka Bir okul Mümkün), Mehmet Kuzu (Genç İşi Kooperatifi), Yağmur Taşdemir (İhtiyaç Haritası), öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

      Başkan Buğra Küçükkayalar, "sosyal kooperatifçilik" konusunun ülke gündemine getirilmesi amacıyla yapılan çalışmalara ÇEK olarak hem destek vereceklerini hem de bir parçası olacaklarını belirterek, bu projenin yaşama geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

       Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kuruluşu, felsefesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Küçükkayalar, yurt genelinde sosyal amaçlı eğitim kooperatifçiliği" alanında kurumsallaşan başka bir oluşumun bulunmadığını kaydetti.

       Küçükkayalar, ÇEK'in gelirlerinin eğitim kurumlarından, bağışlardan, çelenk hizmetinden, gelir getirici birimlerden, ortak giriş ücretinden oluştuğunu anımsatarak, artı değerlerin yatırımlara, burslara, sosyal sorumluluk projelerine, çalışanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine harcandığını ifade etti.

       ÇEK'in sosyal sorumluluk projeleri - Kır Çiçekleri Okusun Diye ve ÇEKİMECE-  hakkında da bilgi veren Küçükkayalar, "Eğitim için yapılan çabanın verdiği mutluluk kadar güzel bir duygu yok" dedi.

       Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, sosyal kooperatifçiliğin desteklenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yaşama geçirilen "Kooperatifçilik Treni" projesinin ikinci ayağını "Edirne'den Kars"a oluşturacağını vurguladı.

       Levent Kahraman (Başka Bir okul Mümkün), Mehmet Kuzu (Genç İşi Kooperatifi), Yağmur Taşdemir (İhtiyaç Haritası) de, projeleri hakkında bilgiler verdiler.

Fotoğraflar