ÇEK, Gürdal'ı büyüledi

Amerika Türk Kadınlar Birliği (ATBK) Başkanı Berna Gürdal, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nden çok etkilendiğini belirterek, ortak proje yapma konusunda çalışma yapacaklarını söyledi.

Gürdal'ın ÇEK Güler - Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'na yaptığı ziyarette, Yönetim Kurulu Üyesi Türkan Kaya ile Kurumsal İletişim Müdürü Teoman Alper hazır bulundu.

Alper, Gürdal'a yaptığı sunumda, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kuruluş amacı, felsefesi, eğitim kurumları, sosyal sorumluluk projeleri, mali ve idari yapılanması hakkında bilgiler verdi.

Gürdal, Amerika Türk Kadınlar Birliği'nin 1958 yılında Amerika'da Türk dilini, kültürünü yaşatmak, yaymak amacıyla kurulduğunu, bünyesinde 1971 yılında hizmete açılan New York Atatürk Okulu'nu barındırdığını anlattı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin yaptığı çalışmalardan çok etkilendiğini, 28 yıla bu derece güzel işleri sığdırmanın muhteşem olduğunu vurgulayan Gürdal, "Gerçekten çok etkileyici, muhteşem bir proje. Yapılanları anlatacağım, ayrıca ortak proje yapılması konunda adım atacağım" dedi.

Kaya da Gürdal'ın ÇEK için sarf ettiği güzel sözlere teşekkür etti, birlikte ortak projeyi yaşama geçirilmesi konusunu yönetim kurulunun gündemine getireceğini kaydetti.

Fotoğraflar