ÇEK Eğitim Ödülü sahiplerini buldu

ÇEK Eğitim Ödülü sahiplerini buldu

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin (ÇEK) geleneksel "Eğitim Ödülü",  "Genel"de Samet Başkonuş, "Yerel"de Şahap Aktaş ile Fahrettin Gülener'e verildi.

Sanatçı Pınar Ayhan'ın "Orada Duruverseydi Zaman" adlı müzikal gösterisiyle taçlanan eğitim ödül töreninde, coşku doruğa ulaştı.Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda düzenlen geceye, Milli Eğitim eski Bakanı Turhan Tayan, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Prof. Dr. Yüksel Özkan, Nilüfer Belediye Başkan adayı Turgay Erdem, Yenişehir Belediye Başkan adayı Ercan Özel, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, , Çanakkale ÇEK Başkanı Bilge Şimşek, Mersin ÇEK Başkanı Hasan Yılmaz, İzmir ÇEK Başkanı Mehmet Seyrek, ÇEK eski başkanları, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sivil toplum temsilcileri ile izleyiciler katıldı.

Başkan Küçükkayalar, törende yaptığı konuşmada, ÇEK 13. Eğitim Ödülü'nün verildiği bu anlamlı gecede hep birlikte olunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

3 Mart 1924 tarihinde çıkarılan yasaların, devrimlerin gerçekleşmesinde altyapıyı oluşturduğunu anlatan Küçükkayalar, her şeyin temelinde eğitim olduğu düşüncesi ile kurulan ve çalışmalarını bu felsefe ile sürdüren Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin tüm eğitim kurumlarının başında 3 Mart ibaresi bulunduğunu, her yıl verilen eğitim ödül törenlerinin de bu tarihte yapıldığını anımsattı.

95 yıllık süreçte eğitim ve öğretim ile ilgili önemli bir yol alınmasına rağmen, hala atılması gereken çok adım, kat edilmesi gereken çok mesafe olduğunun altını çizen Küçükkayalar, bazı konularda ilerleyeceğimiz yerde geri gittiğimize işaret etti.

Küçükkayalar, çağı yakalayamayan, ülkemizi ileri götüremeyen eğitim programlarının yarattığı olumsuzlukları, PISA sınav sonuçları ve uluslararası saygın kuruluşların açıkladığı raporlarla ortaya çıktığını söyledi.

Bilim insanlarına, sanatçılara, yazarlara, gazetecilere değer verilmesi ve korunup kollanılması gerektiğinin altını çizen Küçükkayalar, karşıt düşüncede olanların fikirlerini, açıklamalarını özgürce söylemesi ve tartışması gerektiğini vurguladı.

Küçükkayalar, demokratik özgürlükler ve prensipler çerçevesinde konuşarak ortak paydalarda buluşulması belirterek, "Birbirimize körü körüne karşıt olmamalı, bunu keskinleştirip bir yaşam felsefesi haline getirmemeliyiz, hoşgörülü olmayı bırakmamalıyız" dedi.

Konuşmasında, 24. yaşını kutlamaya hazırlanan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye" ve "ÇEK(İ)MECE" ile AR-GE merkezi ÇEK İnovasyon Reform Geliştirme Merkezi (ÇEKİRGEM) hakkında bilgiler veren Küçükkayalar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anaokulundan Üniversiteye...' hedefiyle yola çıkan ve bu yıl 24. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, dün olduğu gibi yarınlarda da, geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar, özgür düşünen bireyler yetiştirerek katkıda bulunmayı sürdürecektir."

Konuşmanın ardından "Genel"de eğitim ödülünü alan Samet Başkonuş, "Yerel"de Şahap Aktaş ile Fahrettin Gülener, ödüle layık görülmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Aktaş, ÇEK'lerin yurt genelinde daha çok yayılması temennisinde bulunurken, Fahrettin Gülener de, bundan sonra ÇEK'e daha çok destek verme sözü verdi.

Törenin ardından sanatçı Pınar Ayhan "Orada Duruverseydi Zaman" isimli müzikali sahneledi. Cumhuriyetin ilk yıllarını anlatan oyun, salonu dolduran izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Oyunun bitimiyle birlikte izleyiciler, Pınar Ayhan ve ekibini dakikalarca ayakta alkışladı. Muhteşem gece, Kır Çiçeği İremnur Başay'ın ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar ile birlikte Pınar Ayhan'a çiçek takdimiyle sona erdi. 

Fotoğraflar