ÇEK'e kıtalar ötesinden konuk

ÇEK'e kıtalar ötesinden konuk

"Anaokulundan Üniversiteye..." hedefiyle çıktığı yolda, yaşama geçirdiği eğitim kurumlarıyla kişileri büyülemeyi sürdüren Bursa'nın aydınlığa açılan penceresi Çağdaş Eğitim Kooperatifi, uzaklardan konuk ağırladı.

        ÇEK eski Başkanı Mümin Ceyhan,  Amerika'dan gelen konuğu Yücel Edebali ile İstanbul'dan gelen konuğu Ufuk Çangır'ı Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kurumlarını gezdirdi.

        ÇEK tanıtım filminin izlenmesinin ardından Başkan Buğra Küçükkayalar, konuklara kurumun kuruluş felsefesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Küçükkayalar, ÇEK'in, imece geleneğinin temel alındığı, sorumluluk bilinciyle hareket eden değişik siyasi görüşteki kişi ve kurumların bir araya gelerek oluşturduğu özgün bir örgütlenme modeli olduğunu anlattı.  

       Küçükkayalar, kamuoyunun yakından tanıdığı, güven konusunda kuşku duyulmayan kişilerden oluşan yönetim kurullarının, hiçbir ücret ve huzur hakkı almadan gönüllülük esasıyla görev yaptığının altını çizdi.

       Devlet desteği olmayan ÇEK'in kurum gelirlerinin, bağışlar, üye giriş aidatları, okullar ve çelenk hizmetinden elde edildiğini vurgulayan Küçükkayalar, şöyle devam etti:

        "Anaokulundan Üniversiteye..." hedefiyle çıktığımız yolda liselerimizi de hizmete açtık. Sıra üniversitede. Bununla yetinmiyoruz. Bu özgün yapının yurt geneline yayılmasını istiyoruz. Daha çok Kır Çiçeği okutmayı, daha çok ekonomik olanaktan yosun çocuğumuza eğitim olanağı sunmayı istiyoruz. Bunun için desteğe ihtiyacımız var.

        Yücel Edebali de, Çağdaş'ın her zaman ve her fırsatta yanında olacağını, Kır Çiçekleri'ne gerek burs, gerekse diğer ihtiyaçları konusunda hemen katkı sunacağını belirterek, yapının Amerika'da tanıtımı için çalışacağını söyledi.

        

Fotoğraflar