ÇEK'e anlamlı ödül

Bursa'nın aydınlığa açılan penceresi Çağdaş Eğitim Kooperatifi, sivil toplum örgütlerinden aldığı ödüllere bir yenisini ekledi. ÇEK, Lions 118 K Yönetim Çevresi tarafından "Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü"ne layık görüldü.

118 K Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Tamer Kunlar, Bursa Ata Lions Kulübü Başkanı Murat Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Akgün'ün ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Parlak'ı Güler & Osman Köseoğlu Ortaöğretim Öğrenci Yurdu'nda ziyaretinde, ödülün müjdesi ve veriliş amacını açıkladı.

ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Aral Alkan ile Denetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu'nun da hazır bulunduğu ziyarette Akgün, her yıl düzenledikleri "Cumhuriyet Gecesi"nde, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, savunan kamuoyuna mal olmuş kişilere ödül verdiklerini anımsattı.

Akgün, bu yıl kapsam değişikliğine giderek, kurum ve kuruluşlara da ödül verme kararını aldıklarını belirterek, "Genel yönetmen ve jürinin oylarıyla Çağdaş Eğitim Kooperatifi açık ara öne geçti. Kabul ederseniz bu yıl 'Cumhuriyet Sözcüsü' ödülümüzü size vermek istiyoruz" dedi.

Prof. Dr. Müfit Parlak, ÇEK'in sosyal sorumluluk projeleri Kır Çiçekleri ve ÇEK(İ)MECE'ye destek veren Lionsların, bunu "Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü" ile taçlandırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi, 118 K Yönetim Çevresi'ne teşekkür etti.

Ödül, 21 Ekim 2022 Cuma akşamı düzenlenecek törenle verilecek.

Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü, Bekir Coşkun'dan Prof. Dr. Emre Kongar'a Ataol Behramoğlu'ndan Uğur Dündar'a kadar birçok aydın ve bilim insanına verildi.