ÇEK - BEK dayanışması

Türk kooperatifçiliğinin iki lokomotif kuruluşu Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) ile Bursa Eczacılar Kooperatifi (BEK), ortak proje üretme ve dayanışma içinde olma konusunda düğmeye bastı.

ÇEK Başkan Yardımcısı Zafer Tolunay, Yönetim Kurulu üyeleri Nihan Alpay, Süheyla Toppamuk, Kubilay Aydın, Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, Destek Birimler ve Yurtlar Müdürü Ayşen İnci, Muhasebe ve İK Müdürü Naciye Semerci, Kurumsal İletişim Müdürü Teoman Alper'in Bursa Eczacılar Kooperatifi'ni ziyaretinde BEK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Görmez, İkinci Başkan Çağdaş Demirci, koordinatörler ve birim müdürleri hazır bulundu.

Başkan Görmez, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bursa Eczacılar Kooperatifi hakkında bilgiler verdi. Dayanışma esaslı ve merkezinde insan olan BEK'in, 7.500 ortak, bin 800 çalışanı ile güçlü bir yapıya sahip olduğunu anlattı.

Gerek Bursa'da gerekse yurt genelinde hem BEK hem de ÇEK gerçeği olduğunun altını çizen Görmez, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin "eğitim kooperatifçiliği" alanında yaptığı çalışmaları çok yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Görmez, ülkenin iki değerinin işbirliği içinde olması ve ortak projelere imza atması dileğinde bulunarak, "Biri eczacılık diğeri de eğitim alanında Türkiye'ye örnek olmuş iki kuruluş. Birlikte çok şey yapabiliriz. Buradaki konuşmalarımızı yaşama geçirmek için çalışmalara başlamalıyız" dedi.

Başkan Yardımcısı Tolunay da, BEK'in konukseverliğine teşekkür etti, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kuruluş felsefesi, çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri "Kır Çiçekleri Okusun Diye", "ÇEKSANAT", "ÇEK(İ)MECE" hakkında bilgiler verdi.

Geldikleri seviye açısından ülkeye rol model olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin ve Bursa Eczacılar Kooperatifi'nin sosyal sorumluk ve diğer projelere imza atması gerektiğine işaret eden Tolunay, "Bugün burada çok ileriye dönük çok güzel şeyler konuşuldu. Bunu ortak sinerjiye dönüştürmek için ilk adımı atalım istiyorum" diye konuştu.

Fotoğraflar