ÇEK ailesi Çanakkale'de toplandı

ÇEK ailesi Çanakkale'de toplandı

Çağdaş Eğitim Kooperatifini yurt geneline yaymak hedefiyle Bursa'da başlatılan toplantıların ikinci ayağı Çanakkale'de yapıldı.

Kule Otel'de yapılan toplantıya, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, başkanlar Bilge Şimşek (Çanakkale), Buğra Küçükkayalar (Bursa), Hasan Yılmaz (Mersin), Mehmet Seyrek (İzmir) ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının ev sahipliğini yapan Başkan Bilge Şimşek, Çanakkale ÇEK'in kuruluşundan günümüze yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bugüne kadar yapılaşma konusunda başarılı olamadıklarından yakınan Şimşek, bugün ise belediye tarafından yaptırılan bir komplekste 220 öğrenci kapasiteli ortaöğretim yurdu açma konusunda girişimlerinin olduğunu açıkladı.

Şimşek, yapılacak devir için teminat mektubu istendiğini, Çanakkale ÇEK'in bunu temin edebilecek durumda olmadığını ifade ederek, "Bu sorunu aştığımız taktirde yerimize hemen kavuşacağız. Bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Başkan Buğra Küçükkayalar da, 2 Mart'tan günümüze Bursa ÇEK'in yaptığı çalışmaları ve yürütülen projeleri sunu eşliğinde anlattı, ev sahipliğinden dolayı Bile Şimşek'e teşekkür etti.

Başkan Hasan Yılmaz, Mersin Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin yurt konusunda İçel Belediye Başkanı ile görüşme yaptığını, hayırsever bir yurttaşın ciddi bir oranda bağış yaptığını, devir aşamasında olan yurtla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.

Başkan Mehmet Seyrek de, Bayraklı Belediyesi ile yaptıkları görüşme sonucu bir anaokulunun devri konusunda son aşamaya geldiklerini müjdelerken, ortak sayısını artırmaya yönelik çalıma yapacakları ifade etti.

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay da, böyle güzel çalışmaların yapılmasından, yapıların varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Bursa'daki çalışmaları yerinde görmek istediğini bildirdi.

Katılımcılar, Çanakkale Belediyesi Anaokulu'nu, Seramik Müzesini, Çimenlik Kalesi'ni Troya antik kenti ve müzesini gezdiler.

Fotoğraflar