ÇEK 23 YAŞINDA...

Köklü bir geçmişle gelecek nesilleri yetiştirmek... Geleceğe yön vermek... İlklere imza atmak...

En önemlisi de yıllar öncesinden bugünleri görebilmek; Cumhuriyet değerlerinin, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, insan onuruna saygının egemen olacağı bir Türkiye hedefiyle bir araya gelebilmek...

İlk kıvılcımı Bursalı 23 yurtsever aydın tarafından 25 Temmuz 1995 yılında çakılan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, bugün kuruluşunun 23. yılında başarılarla dolu onurlu bir geçmişi geleceğe taşımanın haklı gururunu yaşıyor.

23 yılda oluşan haklı gururun kaynağını, toplumda uyandırılan güven, saygı ve yapılan çalışmaların niteliği ve niceliği oluşturmaktadır.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurucuların, yönetim, denetim, yürütme ve çalışma kurullarında görev alanların, ortakların/üyelerin, çalışanların, imece kültürüne katkı sunan kurum, kuruluş ve bağışçıların katkıları ile bugünlere geldi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

"Anaokulundan Üniversiteye" hedefiyle çıktığımız yolda, hizmete açtığımız eğitim kurumlarında -okullar ve yurtlar- ekonomik olanaktan yoksun binlerce öğrenciye eğitim olanağı sağladık, düşünsel ve yaşamsal anlamda çağdaşlık yolunda nasıl bir eğitim olabileceğini gösterdik.

2001-2002 eğitim-öğretim yılında başlattığımız sosyal sorumluluk projemiz -Kır Çiçekleri Okusun Diye- ile yüzlerce kızımızın hayatında yeni kapılar açtık, eğitimli meslek sahibi kadınlar olarak onları topluma kazandırdık.

Diğer sosyal sorumluluk projemiz -ÇEKİMECE- ile Bursa'nın köylerindeki okulların hem fiziki koşullarını iyileştirdik hem de buralardaki öğrencilere sosyal ve akademik yönden destekler verdik.

Başka bir geleceği mümkün kılma adına inancımızı yanımıza alarak 22 yıl önce başlattığımız yürüyüşte, umutlarımızı yitirmeden, karanlığa savrulmadan çocuklarımızı çağdaş ve mutlu bir geleceğe taşımak, eğitimde fırsat eşitliğine kavuşmaları için canla başla çalıştık.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, sizlerle birlikte, dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" yetiştirmek amacıyla aydınlığa doğru olan yürüyüşünü kararlılıkla sürdürecektir.

Saygılarımızla.

 

Buğra KÜÇÜKKAYALAR

Yönetim Kurulu Başkanı