Bir elin nesi var, iki elin sesi var

Bir elin nesi var, iki elin sesi var

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu, ÇEK ile benzer amaçlara sahip eğitim kuruluşlarının yurt çapında oluşmasına yönelik sonuç alıcı politikaları oluşturmak, uygulamak, birliktelik yöntemlerinin belirlenerek yaşama geçirmesini masaya yatırdı.

         Divan Otel'de yapılan toplantıda, kuruluşunu tamamlayan Bursa, Çanakkale, Mersin ve İzmir Çağdaş Eğitim Kooperatiflerinin yaptığı çalışmalar ile ana sözleşmeler arasındaki farklılıklar ele alındı.

         ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Teoman Alper, Bursa'nın dışında kurulan üç kooperatifin üye yapısı ve yatırımları hakkında bilgiler verdiler.

         "Kooperatifçilikte üst yapılanma" hakkında yaptığı çalışmayı yönetim kurulu üyeleri ile paylaşan Küçükkayalar, yurt genelinde ÇEK gibi sosyal amaçlı üç eğitim kooperatifinin kurulması halinde "kooperatifler birliği"nin oluşturulabileceğini ifade etti.

         Küçükkayalar, ÇEK'in temel felsefelerinden birinin, bu özgün yapının ülke geneline yaymak olduğunu anımsatarak, hedefe ulaşma konusunda diğer kooperatiflerle birlikte hareket edilerek çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi.

        Yönetim kurulu üyeleri, "Yeni kurulacak kooperatiflerin ÇEK ismini kullanması, başka kentlerde şube açılması, kurulan kooperatiflerin isimlerinin değiştirilmesi, yeni kurulan kooperatiflere destek verilmesi, ortak bir çalışma sistemi oluşturulması" konularındaki görüşlerini paylaştılar.

        Toplantıda, yeni kurulacak kooperatiflere destek verilmesi, üç yeni kooperatif kurulması ve üst birlik oluşumu için Mersin, İzmir ve Çanakkale başkanları ile ortak düzenli çalışma ve toplantılar yapılması, isim konusunda engel olunmaması, karşılıklı öğrenci değişimi, burs verme ve burs bulma yönünde kararlar alındı.

Fotoğraflar