3 Mart enerjisini Güneş'ten alıyor

3 Mart enerjisini Güneş'ten alıyor

"Çağdaş Eğitim"in marka ismi ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumları, Bursa'da bir ilke daha imza attı. Yenilenebilir enerji kaynaklarını daha verimli kullanmak amacıyla Çekirge Rotary Kulübü'nün "Güneş Enerjisi Dönüşüm Projesi" kapsamında yaşama geçirilen 10,8 kWe'lik GES-1 projesi, törenle hizmete açıldı.

3 Mart Eğitim Kurumları fuaye alanında düzenlenen törene, Rotary Kulübü Başkanı Hakan Oka, eski başkanlar Rıdvan Türkçü, Şakir Karamık, kulüp üyeleri, ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, 3 Mart İlkokul - Ortaokul Müdürü Ayla Okumuş, Destek Birimler Müdürü Ayşen İnci, öğretmenler ile konuklar katıldı.

Hakan Oka, törende yaptığı konuşmada, topluma hizmet vermek için çıkar gözetmeksizin çalıştıklarına dikkati çekerek, GES-1 projesinde hizmete geçen herkese teşekkür etti.

Buğra Küçükkayalar da, yaşama geçirilen örnek proje nedeniyle Çekirge Rotary Kulübü başkanlarına ve üyelerine teşekkür etti.

 "Öğrencilerin sadece akademik alanda yetiştirilmediğini, STEM laboratuvarları ile teknolojik altyapıları oluştururken, doğa ile bütünleşik tarım alanları ve tarımın öneminin anlatıldığına değinen Küçükkayalar, sıfır atık çalışması ve GES-1 projesi ile çevre dostu yaşamın aşılandığını kaydetti.

Küçükkayalar, GES-1'in örnek bir sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizerek, Çekirge Rotary'nin öncülük ettiği projenin 10 kWe'lik ikinci etabının da Bursa Rotary Kulübü'nce yapılacağını müjdeledi.

Konuşmaların ardından Buğra Küçükkayalar, Hakan Oka'ya teşekkür plaket verdi, 10,8 kWe'lik GES-1'in açılış kurdelesi kesildi.


 

Fotoğraflar