"ÇEK Ödülü" takvimi açıklandı

"ÇEK Ödülü" takvimi açıklandı

Çağdaş Eğitim Kooperatifinin (ÇEK) her yıl geleneksel hale getirdiği "ÇEK Ödülü" takvimi açıklandı. Bu yıl kapsam değişikliği yapılarak "Eğitim" ve "Hizmet" alanında verilecek ödüle aday başvuruları, 31 Ocak 2020 tarihine kadar yapılabilecek.

Çağdaş, bilimsel, laik, demokratik ve eğitim konularında toplumu bilinçlendirmeyi, Öğretim Birliği ilkelerine sahip çıkmayı görev edinen Çağdaş Eğitim Kooperatifi, ödülü, "çağdaş eğitim konularında çaba harcayanları, özveride bulunanları topluma tanıtmak, onurlandırmak; toplumun ilgisini laik, bilimsel, demokratik eğitim kurumlarına çekmek, Öğretim Birliği Yasasına, ulusal eğitim ilkelerine uygun çalışmaları desteklemek" amacıyla veriyor.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi üyeleri, eğitim ve öğretimle ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar, diledikleri kişi, kurum ve kuruluşları aday gösterebiliyor, yönetim kurulu üyeleri ise aday olamıyor.

Geliştirdiği projeler, gerçekleştirdiği uygulamalar ya da sağladığı maddi destek ile yurt genelindeki ÇEK'lerin gelişimine, tanıtımına, kitlelerle kucaklaşmasına olanak sağlayan kişi, kurum, oluşum ve kuruluşlar, "Hizmet Ödülü"nü almaya hak kazanıyor.

Bilimsel, çağdaş, laik ve demokratik eğitim öğretim konularında, araştırma, inceleme ve projeler yaparak güncel sorunların çözümüne katkıda bulunan, makale ve yazılar yazan, kitap yayınlayan kişi, kurum, oluşum ve kuruluşlara da "Eğitim Ödülü"  veriliyor.

Başvurular, 31 Ocak 2020 Cuma günü mesai bitimine -saat:17.00- kadar Çağdaş Eğitim Kooperatifi merkezine yapılacak. Adayların değerlendirmesi ve sonuçların açıklanması şubat ayında, tören de, 3 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

ÇEK Ödülü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanları merhum Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Aysel Çelikel, Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Prof. Dr. Celal Şengör, Gazeteci-Yazar Yılmaz Akkılıç, işadamları Asım Kocabıyık,  Hüseyin Özdilek ve Halil Güleç'in de aralarında bulunduğu saygın isimlere verilmişti.