Köy Enstitüleri'nin Mirasıyla Geleceğe

Köy Enstitüleri'nin Mirasıyla Geleceğe

Ruhunu, felsefesini ve heyecanını Köy Enstitüleri'nden alan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli eğitim ve kültür projelerinden biri olan Köy Enstitüleri'nin 84. kuruluş yıl dönümünü anlamlı bir etkinlikle kutladı.

Eğitimci/yazar Fehmi Enginalp'in moderatörlüğünde gerçekleşen ve genel katılıma açık olan söyleşide, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ile "Köy Enstitülerinden Günümüze Eğitim Sorunları" başlığı altında önemli konular ele alındı, eğitimde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Söyleşi de Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin çalışmalarında Köy Enstitüleri'nin yansımalarının da bulunduğuna dikkat çekildi. ÇEK'in, eğitimde fırsat eşitliğini sağlama, öğrencilerin potansiyellerini en üst düzeyde geliştirme ve toplumsal dönüşümü destekleme çalışmalarının Köy Enstitüleri ile olan benzerliği ön plana çıkarıldı. ÇEK'in, Köy Enstitüleri'nin mirasını yaşatarak, güncel eğitim ihtiyaçlarına cevap verme yolunda önemli bir misyon üstlendiğini altı çizildi.