Cumhuriyetimiz 100 yaşında...

Cumhuriyetimiz 100 yaşında...

Ulusça çok büyük fedakârlıklarla verdiğimiz milli mücadele sonrası elde ettiğimiz bağımsızlığımızın sembolü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı en değerli armağanı olan Cumhuriyetimiz, 100 yaşında.

ÇEK ailesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. yaşını 29 Ekim 1923 ruhuyla kutluyor, ikinci yüzyıla adım atmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği en değerli eseri olan Cumhuriyet; bağımsızlıktır, özgürlüktür, demokrasidir, laikliktir.

Cumhuriyet; din, dil, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden insanın özgürleşmesidir.

Cumhuriyet; gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlıktır, çağdaşlıktır, ümmetten millete geçiştir.

Cumhuriyet; barıştır, sevgidir, hukuktur, adalettir, Türk milletini çağdaş değerlerle donatmaktır.

Bu ilkeleri savunmanın, yaşatmanın ve daha ileriye taşımanın temel sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz.

Bu bilinçle, 28 yıldır bu değerleri geleceğe taşıyan çocuklarımıza destek olmanın gururunu yaşıyoruz.

     Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz" deyişinden hareketle, gençlerimizin yanında olmayı, onlara olanak sağlamayı sürdüreceğiz.                                                         

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da çocuklarımıza, gençlerimize, düşünce ve ifade özgürlüğünün yok edildiği, yaşam haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığı karanlık bir gelecek bırakmamaya kararlıyız.

Hak ve özgürlüklerden asla vazgeçmeyeceğiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni  ve kurucu değerlerini sonsuza dek yaşatacağız. 

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken, Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü kuruluş yıl dönümü kutluyor, Cumhuriyet'in ilelebet payidar kalmasını diliyoruz.

Saygılarımızla.